Om oss

Om oss

Salmaker Helland er et enkeltmannsforetak som eies og drives av meg Astrid Helland. jeg er opprinnelig fra rennesøy i rogaland, men har forvillet meg til østlandet.

Jeg holder til på Salongen møbelverksteds lokaler, Bakkehagan 14 på Flateby i Enebakk kommune. Her deler jeg lokaler sammen med flotte Helga Rivrud som holder på å utdanner seg til møbeltapetserer, hun driver salongen møbelverksted. Jeg er utdannet Bilsalmaker, og har gått i lære hos Arild Broberg AS i Oslo i over 4 år.

  

Salmakerfaget

Noen blir kanskje forvirret når jeg kaller meg salmaker, og ikke driver med hest og seletøy. Men i fra gammelt av så var det Salmakeren som trakk hestevogner og lignende, og når bilen sakte men sikkert tok over for hesten ble faget mer og mer delt, Salmakerfaget er på den måten i dag delt i to, Bilsalmakerfaget og Hestesalmakerfaget , men man har samme tittel. Jeg har valgt å kalle meg Salmaker og ikke Bilsalmaker av tradisjonelle grunner, men pleier alltid legge til at jeg er Bilsalmaker når jeg prater med folk, for at folk skal forstå at jeg ikke driver med hest.

 


Wikipedia sier dette om de forskjellige fagene:

Bilsalmakeren - innreder biler, busser, jernbanevogner, fly, båter og lignende. De driver med trekking av tak, vegger og dører. De syr kalesjer, lager soltak, bilpresenninger, varetrekk, legger tepper og matter og syr gardiner. Faget omfatter også oppbygging, reparasjon og tilpassing av utstyr til funksjonshemmede i økende grad.

 

Seletøymakeren - lager og reparerer seletøy og saler til hester, hundeseler, bandolærer, belter og remtøy. De viktigste produktene i dag er rekvisita til hestesport.

 

Portefølje- og reiseeffektmakeren lager og reparerer kofferter og mapper av alle typer. De lager transportutstyr for fotoapparater, instrumenter, kikkerter og geværer og andre futteraler i lær, skinn, duk og andre materialer.

 

(Porteføljefaget er det ingen som er utdannet til på mange, mange år. De fleste av oppgavene havner innunder både hva en seletøymaker og en bilsalmaker kan gjøre.)

Nysgjerrig på utdanning til salmakerfaget? Sjekk ut disse linkene:

www.småfag.no

www.sadelmakeriskolan.se

Følg meg gjerne på sosialemedier!

Instagram: @salmakerhelland

Facebook: Salmaker Helland

Eller klikk på ikonet nederst på siden for å komme direkte dit!

Epost: salmakerhelland@gmail.com 

Telefon: 97953618

Copyright @ All Rights Reserved